Omgeving

Streek Murcia / Costa Calida

Bolnuevo (15 min.)
In Bolnuevo vindt u mooie stranden en gezellige restaurantjes. Bolnuevo staat bekend om de rotsen van wit zandsteen, die door erosie bijzondere vormen hebben gekregen.

Wanneer u bij Bolnuevo de kustlijn naar het zuiden volgt, komt u op een prachtige onverharde kustweg. Deze kustweg leidt u langs verschillende rustige baaitjes en strandjes waar u zich alleen op de wereld waant. Aan het begin van de route zijn verschillende naaktstranden te vinden.
Bolnuevo 2

Natuurpark Sierra Espuna (15 min.)
Het natuurpark Sierra Espuna, dat zijn grillige landschap dankt aan de gevolgen van erosie. Vanaf de plaats La Mariposa kunt u off road wandel- en fietstochten maken. Ook kunt u er terreinrijden in speciaal geprepareerde Landrovers. Het 4WD-parcours wordt gekenmerkt door steile heuvels en de prachtige ongerepte natuur van Sierra Espuna. Ook per quad kunt u het natuurgebied verkennen. Naast bergbeklimmen, kayakken en parasailing, zijn er verschillende excursies mogelijk op cultureel gebied. Ook is er de Moorse autoroute, die u leidt langs de plaatsen Aledo, Alhama de Murcia, Lorca, Puerto Lumbreras en Totana.
Sierra Espuna

Murcia (30 min.)
De stad Murcia ligt in de vallei van de rivier de Segura, beschut tussen de heuvels. Het is regionale hoofdstad en universiteitsstad. De stad heeft twaalf eeuwen nadat zij door de Moren werd gesticht nog steeds een Moorse uitstraling. Het centrum van de moderne stad is het 18de-eeuwse plein La Glorieta. De hoofdstraat is de autovrije Calle de la Trapería, die de kathedraal met het voormalige marktplein (nu het Plaza Santo Domingo) verbindt. Aan deze straat (N°18) ligt het Casino, een herenclub uit 1847 (vraag of u er rond mag kijken). Het historische stadscentrum biedt uitgebreide shopping faciliteiten (van hypermoderne internationale merkwinkels tot traditionele Spaanse topklasse winkels). Murcia zal u een warm welkomstgevoel geven waar u direct verliefd op wordt.
Murcia 2

Cartagena (45 min.)
Plunderende piraten, bergen goud en rijke handelslui maakten hier ooit het straatbeeld uit. Talloze forten beschermden dit stadje tegen meerdere aanvallen. Nu heerst er een relaxte sfeer en kunt u er mooie stadswandelingen maken. Vanaf het park dat rond het Castillo de la Concepción ligt, kunt u over de stad uitkijken. Op de kade beneden staat een prototype van de onderzeeër die Isaac Peral in 1888 ontwierp. Aan de overzijde daarvan ligt het gemeentehuis, aan het einde van de Calle Mayor, een straat vol charmante huizen. Opgravingen in de stad hebben een Romeinse straat aan het licht gebracht en ook de Muralla Bizantina (Byzantijnse muur), die tussen 589 en 590 is gebouwd. Het Museo Nacional de Arqueología Marítima bezit Griekse en Romeinse amforen.
Cartagena

Lorca (25 min.)
Lorca is de op twee na belangrijkste stad van Murcia. Het was een belangrijke halte aan de Via Heraclea. De Romeinse mijlpaal op een hoek van het Plaza San Vicente getuigt daarvan. Tijdens de oorlogen tussen de Moren en de christenen, van de 13de tot de 15de eeuw, vormde de stad de frontlinie tussen Al Andalus en het Castiliaanse territorium van Murcia. Het kasteel van de stad dateert uit deze periode. Het centrum van de stad, het Plaza de España, staat vol met charmante natuurstenen gebouwen. Eén kant van het plein wordt in beslag genomen door het Colegiata de San Patricio (St.-Patriciuskerk) die tussen 1533 en 1704 werd gebouwd. Dit is de enige kerk in Spanje die aan deze Ierse heilige is gewijd.
Lorca

Águilas (45 min.)
águilas is een sfeervolle Mediterraanse kustplaats, waar vandaan lange tijd de groente en het fruit uit de regio vandaan geëxporteerd werd. De verschillende archeologische overblijfselen dankt de plaats aan de vele religieuze invloeden uit het verleden. Bezienswaardigheden: Castillo de San Juan de las águilas, waar vandaan u een prachtig uitzicht heeft over de stad en de omgeving, de baai bij Hornillo, waar vroeger mineralen in- en uitgeladen werden, Glorieta de la Plaza de Espana, een plein met een prachtige stadstuin, Parroquia de San Jose, een mooie basiliek, Molinos de Sagrera y los Alacranes, traditionele windmolens, de haven met vismarkt (geopend maandag t/m vrijdag vanaf 17:30 uur).
Águilas

Balneario de Archena (30 min.)
Balneario de Archena is een thermisch complex van 200.000 m² omgeven door de prachtige natuur van de Valle de Ricote. Er is een zeer uitgebreide spa met verschillende zwembaden, whirlpools, sauna’s, ijsgrot en stoomcabines. Daarnaast staat er een team klaar dat zich bezighoudt met spa- en beautybehandelingen. In 2008 is Balneario de Archena door het THERMAESPA Magazine uitgeroepen tot beste spa van Spanje.
Balneario de Archena 2

Bullas (45 min.)
Bullas is bekend om de wijn. U vindt er een wijnmuseum en een prachtige wijnroute.
Een selectie van de vele wijnhuizen in de omgeving van Bullas:

Bodega Balcona, C/. Democracia N°7, Bullas: www.partal-vinos.com

Bodega Carrascalejo, Finca Carrascalejo s/n, Bullas: www.carrascalejo.com

Bodega Madroñal, Partal 6, Bullas, Rondleiding € 3,– p.p.: www.bodegasmadronal.com

Bodega Tercia de Ulea, Tercia de Ulea s/n, Moratalla: www.terciadeulea.com
Bullas 2

Comments are closed